Све категорије

Профил производа

Почетна>O nama>Профил производа

Профил производа

    Стуб линије производа Ганг Ханг основе за плетење је полиестерска мрежа. Овај свестрани материјал се користи у разним индустријским и комерцијалним применама, од ваздухопловног и аутомобилског сектора до поморског и медицинског сектора, као и рекреативне трговине у затвореном и на отвореном.

Преглед полиестерске мрежасте тканине

    Термин „плетена мрежаста тканина“ је општи израз који се користи за описивање материјала који је конструисан са структуром отворених рупа кроз процес плетења. Дизајн специфичног плетеног мрежастог материјала може се разликовати од других у погледу предива, тежине материјала, отвора отвора, ширине, боје и завршне обраде. Полиестерско предиво је једно од најчешће коришћених влакана у производњи плетене мрежасте тканине. Полиестер се састоји од флексибилних, синтетичких полимерних влакана. Добијена влакна су растегнута и оријентисана заједно да формирају јаку пређу која природно одбија воду, отпорна је на мрље, ултраљубичасту деградацију и издржава честу употребу.

Особине и предности полиестерске мрежасте тканине

    У поређењу са другим мрежастим материјалима, полиестерска тканина показује бројне предности које је чине погодном за употребу у разним индустријским, комерцијалним и рекреативним апликацијама, као што су:

1. Лакоћа коришћења и приступачност. Полиестер је уобичајено влакно доступно у већини текстилних производних објеката. Када се третира лаганом смолом, мрежасти материјал се лако поставља и чисти, чиме се смањује вишак времена и труда потребних за његову интеграцију и одржавање.

2.Димензиона стабилност. Полиестерска влакна показују добру еластичност, што омогућава материјалу да се врати у првобитни облик након истезања до 5-6%. Важно је напоменути да се механичко растезање разликује од растезања влакана. Може се дизајнирати високо растезљиви материјал коришћењем димензионално стабилних предива.

3.Дурабилити. Мрежаста тканина од полиестера је веома отпорна, пружа инхерентну отпорност на оштећења и деградацију која проистиче из киселих и алкалних хемикалија, корозије, пламена, топлоте, светлости, буђи и плесни и хабања.

4. Хидрофобност: Мрежа од полиестера је хидрофобна—тј. има тенденцију да одбија воду—што значи супериорну апсорпцију пигмента и време сушења.

Све у свему, ове карактеристике одговарају материјалу за употребу у широком спектру примена, укључујући оне које укључују спољашње и захтевне услове околине.

Примене на тканинама од полиестера

    Као што је горе наведено, полиестерска мрежаста тканина је веома разноврсна. Неке од индустрија које редовно користе материјал за своје делове и производе укључују:

    Ваздушна, аутомобилска и поморска индустрија за завесе, мреже за терет, сигурносне појасеве, подлоге за подршку седишта, џепове за литературу и цераде.

    Индустрија филтрације за филтере и сита.

    Медицинска и здравствена индустрија за завесе, нараменице, носаче за ИВ вреће, ременове и системе за потпору за пацијенте.

    Индустрија заштите на раду за одећу отпорну на сечење, прслуке високе видљивости и сигурносне заставице

    Индустрија спортске опреме за рекреацију за опрему за аквакултуру, ранчеве за камповање итд.), екране за симулаторе голфа и заштитне мреже.

    Тачне особине које показује употребљена полиестерска мрежа зависе од потреба примене и индустрије.

Важност завршне обраде и третмана тканине

    Функционалне и естетске особине које показује мрежа од полиестера зависе од многих фактора. Завршне фазе производње текстила, „финиш“, је типично локално примењена хемикалија која се поставља топлотом током процеса који се назива уоквиривање. Када се заврше, ови процеси могу утицати на текстуру, тежину, чврстину, постојаност боје и отпорност (УВ, ватра, итд.) коначног материјала.

    Својства потпуно завршене и третиране полиестерске мрежасте тканине варирају у зависности од потреба примене и индустрије.

1. Антибактеријска завршна обрада: Локално примењене антимикробне завршне обраде елиминишу раст бактерија на површини тканине. Раст бактерија ствара непријатан мирис и такође је одговоран за разне инфекције повезане са здравственом заштитом. Ово чини потребу за овим врстама завршних обрада неопходним за опрему која се користи у медицинској и здравственој индустрији. Такође су погодни за спортску опрему јер минимизирају ширење бактерија које изазивају мирис.

2. Анти-статичке завршне обраде: У операцијама које укључују осетљиве електричне и електронске компоненте, важно је минимизирати накупљање статичког набоја. Тканине са антистатичким премазима смањују ризик да запослени и опрема производе статичко пражњење које утиче на интегритет компоненти.

3.Завршне обраде отпорне на УВ зрачење: Необрађени материјал изложен УВ зрацима бледи и деградира током времена. Као таква, полиестерска мрежа намењена за употребу у спољашњим окружењима (нпр. опрема за рекреацију) захтева додавање УВ инхибитора завршној обради тканине или формулацији боје да би задржала оригинални интегритет.

4. Завршне обраде отпорне на ватру: Једна од најчешће коришћених завршних обрада; користи се за постизање ФР усклађености у аутомобилској индустрији, ваздухопловној индустрији и индустрији архитектонских ентеријера (мислите на завесе и унутрашње просторе за одмор).

    Зхангјиаганг Ганг Ханг Варп Книттинг Цо., Лтд. је специјализована за производњу индустријских мрежастих тканина. Нудимо широк избор стандардног текстила и решења тканина по мери за купце са веома специфичним или јединственим потребама.

    За додатне информације о нашем стандардном и прилагођеном текстилу, контактирајте нас или затражите понуду данас.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Вруће категорије